Facebook Twitter E-mail           
                    

Συχνές Ερωτήσεις

 

Πόση ώρα διαρκεί μια συνεδρία?
Η διάρκεια των ατομικών συνεδριών είναι 50 λεπτά. Οι οικογενειακές και οι ομαδικές συνεδρίες συχνά διαρκούν περισσότερο αναλόγα με τις ανάγκες αυτών που συμμετέχουν. Συνήθως η αρχική συνεδρία διαφέρει από τις υπόλοιπες σε διάρκεια, καθώς τότε γίνεται η αξιολόγηση η οποία απαιτεί παραπάνω χρόνο.

Έχω δύσκολο πρόγραμμα, υπάρχει ευελιξία στις ώρες λειτουργίας?
Ασφαλώς! Καταλαβαίνουμε πως οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις απαιτούν πολύ χρόνο. Γι΄αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με κάθε άτομο, ζεύγος ή οικογένεια για να βρούμε ώρες ραντεβού που να εξυπηρετούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά προγράμματα. 

Μπορώ να κάνω κάποιες συνεδρίες τηλεφωνικώς?
Ναι. Εαν για κάποιο λόγο δυσκολεύεστε να έρθετε στο χώρο μας ή απλώς θα το προτιμούσατε, υπάρχει η δυνατότητα για τηλεφωνικές συνεδρίες με τον ψυχολόγο, οι οποίες κατά τα άλλα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις συνδρίες που γίνονται στο γραφείο.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού?
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6838117 για να συζητήσουμε τις ώρες που σας βολεύουν και να κλείσετε ένα πρώτο ραντεβού. Εάν αφήσετε μήνυμα στον τηλεφωνητή μας, παρακαλώ αναφέρετε αργά και καθαρά το όνομα και το τηλέφωνό σας, και θα λάβετε άμεσα την κλήση μας. Επίσης, μπορείτε να μας στείλετε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τί είδους θεραπεία προσφέρετε?
Στο γραφείο μας παρέχονται διαφορετικά είδη θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας. Παρακάτω είναι μια σύντομη περιγραφή των θεραπειών που πραγματοποιούνται στο χώρο μας:

-Ατομική Θεραπεία: Η ατομική θεραπεία γίνεται ένας-προς-έναν, δηλαδή μόνο παρουσία του ψυχολόγου και του πελάτη. Αφορά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να αποτελούν απλά προσωρινά εμπόδια στη ζωή ενός ατόμου, ή να έχουν πιο πολύπλοκες αιτίες. Είναι μια εξατομικευμένη υπηρεσία, που βοηθά στην κατανόηση και την επίλυση συναισθηματικών, κοινωνικών ή αλλών θεμάτων (π.χ. συγκεκριμένων συμπεριφορών). Η όλη διαδικασία γίνεται με τέτοιο τροπο, ώστε να αυξάνεται η αυτογνωσία, η αυτο-αποδοχή και η προσωπική ικανοποίηση του θεραπευόμενου.

-Οικογενειακή Θεραπεία: Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα στη ζωή μιας οικογένειας, η θεραπεία διευκολύνει τα μέλη της να ανακαλύψουν παραγωγικούς τρόπους επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης και επίλυσης προβλημάτων. Μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία, ο κάθε ένας μαθαίνει να μοιράζεται με τους άλλους και να σέβεται τη διαφορετικότητά τους. Παράλληλα, διερευνώνται νέοι πιθανοί τρόποι για να προχωρήσει η οικογένεια μπροστά και να ωφεληθούν όλα της τα μέλη προσωπικά αλλά και ως ομάδα.

-Ομαδική Θεραπεία: Η ομαδική θεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική ιδιαιτέρα για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν από την υπόλοιπη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των θεραπευτών. Καθώς μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επιλύουν τις διαφορές τους με τους άλλους μέσα στην ομάδα, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στη διαπροσωπική επικοινωνία και τη δημιουργία υγιών σχέσεων. Οι δεξιότητες αυτές είναι μεγάλης σημασίας για τη συναισθηματική πληρότητα, την επιτυχία στη μάθηση ή τα επαγγελματικά και γενικότερα για αυτό που λέμε λειτουργική συμπεριφορά. Εμείς παρέχουμε θεραπευτικές ομάδες χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία, αλλά και άλλες που επικεντρώνονται σε θέματα όπως οι ερωτικές σχέσεις, ο ρόλος του γονέα, η διαχείρηση συναισθημάτων, ή η συμπεριφορά αλλά και σε πιο ειδικά ζητήματα, όπως η ανεργία, το διαζύγιο, η απώλεια, ο θάνατος και άλλες προκλήσεις της ζωής.

-Παιγνιοθεραπεία: Η Παιγνιοθεραπεία, δηλαδή η θεραπεία μέσω του παιχνιδιού, επιτρέπει στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους, με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα στο αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκεται το καθένα. Παίζοντας με τον κατάλληλα καταρτισμένο ψυχολόγο, μπορούν να βοηθηθούν ώστε να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα, να επιλύουν τα προβλήματά τους και να παίρνουν αποφάσεις με πιο λειτουργικούς τρόπους. Η παιγνιοθεραπεία βοηθά τα παιδιά να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην επικοινωνία, να αλλάξουν προβληματικές συμπεριφορές, να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους για να σχετίζονται με τους άλλους και να αναπτύξουν πιο επιτυχημένες στρατηγικές αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων. 

Θα μπορώ να μάθω τί λέει το παιδί μου την ώρα της θεραπείας?
Είναι σημαντικό οι πληροφορίες από τις συνεδρίες με παιδιά να παραμένουν απόρρητες όσο είναι δυνατόν. Αυτό χτίζει την εμπιστοσύνη στη θεραπευτική σχέση και επιτρέπει στο παιδί να αισθάνεται άνετα να μοιραστεί πράγματα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και ουσιώδες για τους εφήβους. Παρόλα αυτά, είμαστε ηθικά και νομικά υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους γονείς όταν γνωρίζουμε ότι το παιδί τους βλάπτεται ή όταν υπάρχει πιθανότητα το ίδιο να βλάψει σημαντικά τον εαυτό του ή κάποιον άλλον. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε παιδιά και εφήβους να είναι ειλικρινείς με τους δικούς τους όσον αφορά θέματα που τα ενοχλούν, ώστε να διευκολύνονται οι σχέσεις και η εξέλιξή τους. 

Είναι αυτά που συζητάω με τον ψυχολόγο απόρρητα?
Βεβαίως! Ό,τι ειπωθεί κατά τη διάρκεια κάθε θεραπευτικής συνεδρίας είναι εμπιστευτικό και απόρρητο. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα οι οποίες διαπραγματεύονται στην αρχή μιας θεραπευτικής σχέσης. Για παράδειγμα, αν γίνει γνωστό στο θεραπευτή πως ένα παιδί κακοποιήθηκε ή συνεχίζει να κακοποιείται, θα πρέπει να κινηθούν κάποιες διαδικασίες και να αναφερθεί το περιστατικό σε συγκεκριμένους οργανισμούς που μπορούν να παρέμβουν.
Επίσης, εαν κάποιος θεραπευόμενος κινδυνεύει σημαντικά να βλάψει τον εαυτό του ή τους γύρω του, ο θεραπευτής οφείλει να πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις ώστε να αποτραπεί το χειρότερο. Σε όλες τις περιπτώσεις και πριν από οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά του θεραπευτή, η οποία θα παραβιάσει το θεραπευτικό απόρρητο, ενημερώνεται πλήρως ο θεραπευόμενος. 

Ποιο ακριβώς είναι το κόστος για μια συνεδρία?
Το κόστος της κάθε συνεδρίας είναι διαφορετικό ανάλογα με το είδος της θεραπείας.
Επίσης, προσφέρουμε κάποιες συνεδρίες με μειωμένο κόστος για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά και ειδικές τιμές για φοιτητές, άνεργους και εκπαιδευόμενους ψυχολόγους. 
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6838117 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τις χρεώσεις μας.

Παρέχετε σύντομη θεραπεία για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα?
Ναι. Στην αρχή κάθε θεραπείας, ο θεραπευτής δουλεύει προσεκτικά με τον ενδιαφερόμενο (ή τους ενδιαφερόμενους αν είναι οικογένεια, ζευγάρι ή ομάδα) για να βρεθεί ποιο ακριβώς είναι το αίτημα και έτσι να σχεδιαστεί μια θεραπευτική πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη. Συχνά, συμφωνούμε σε ένα βραχύ θεραπευτικό μοντέλο, καθώς κάποια θέματα μπορούν να επιλυθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Εαν παρόλα αυτά ο ενδιαφερόμενος νιώσει πως το αρχικό του ζήτημα δεν επιλύεται, τότε επαναπροσδιορίζεται η αρχική θεραπευτική πρόταση και υπάρχει η δυνατότητα για επιμήκυνση της θεραπείας.

Ποια θέματα ακριβώς διαπραγματεύεται η ατομική ψυχοθεραπεία?
Σίγουρα υπάρχουν διάφορα που συζητώνται κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας. Παρακάτω παρατίθονται κάποια από τα πιο συνήθη θέματα που απασχολούν τους θεραπευόμενους:
- Μελαγχολία, κατάθλιψη
- Απομόνωση, μοναξιά
- Δυσκολίες σε επίπεδο σχέσεων, χωρισμός
- Χαμηλή αυτοπεποίθηση
- Προβλήματα σε σχέση με το αγχος
- Απώλεια και πένθος
- Προβλήματα σε σχέση με το ρόλο του γονέα

Δουλεύει στ' αλήθεια η ψυχοθεραπεία?
Ναι. Έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες έρευνες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών που δείχνουν πως η ψυχοθεραπεία ωφελεί με πολλούς τρόπους και σε διαφορετικούς τύπους προβλημάτων ή δυσκολιών. Παρόλα αυτά, εαν θεωρηθεί πως η ψυχοθεραπεία δεν είναι κατάλληλη ή αρκετή για να καλύψει το δικό σας αίτημα, υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής στις υπηρεσίες άλλων ειδικοτήτων.

 

Τα νέα μας

All rights reserved © Τάνια Μπαγέρη 2012 | Καποδιστρίου 34, Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, Τ.Κ. 151 23 , Τηλ.: 210 68 38 117