Facebook Twitter E-mail           
                    

Υπηρεσίες για Γονείς

 

Το να είναι κανείς γονέας, είναι ένας πολύπλοκος ρόλος που περιλαμβάνει πολύ πίεση και μεγάλες προκλήσεις. Αυτό που λέμε «καλή ανατροφή των παιδιών» δεν μπορεί απλά έτσι να συμβεί. Απαιτεί  υπομονή, ικανότητες αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των κρίσεων, κατανόηση, αγάπη, συναισθηματική ωριμότητα, συμπόνια, όπως και εκπαίδευση. Και αυτά είναι μόνο τα βασικά.

Εμείς πιστεύουμε πως όλες οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και αυτοί που φροντίζουν τα παιδιά, μπορούν να επωφεληθούν από την επιστημονική υποστήριξη και βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών και τα θέματα που προκύπτουν στο γονεϊκό ρόλο. Ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος ειδικός μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να αποκτήσουν δεξιότητες για τη διαχείριση της πειθαρχίας, τη μείωση των συγκρούσεων και των ποινών και γενικότερα για τη βελτίωση της καθημερινότητας με τα παιδιά. Στο γραφείο της Τάνιας Μπαγέρη προσφέρουμε μια ποικιλία υπηρεσιών με σκοπό να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες: 

Καθοδήγηση Γονέων - συζητώντας με τον ειδικό ψυχολόγο είτε στο τηλέφωνο είτε από κοντά, μπορεί να αυξηθεί η επίγνωση και η αυτοεκτίμηση σας σχετικά με το γονεϊκό  ρόλο.  Σκοπός  είναι η εύρεση απαντήσεων στα κρίσιμα ζητήματα, η εξεύρεση πρακτικών λύσεων, και φυσικά η πραγματοποίηση αλλαγών. Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διαβούλευσης και μερικών καρποφόρων συνομιλιών, θα επικεντρωθούμε στις άμεσες ανάγκες σας, θα προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές, και θα τροφοδοτήσουμε την ανάπτυξη σας ως γονείς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

 

Ψυχο-εκπαιδευτικές Ομάδες Γονέων - ο γονεϊκός ρόλος βιώνεται από πολλούς ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή. Με την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση όμως, το να είναι κανείς γονέας μπορεί να εξελιχθεί και σε μια από τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις. Αυτό το πρωτοποριακό και περιεκτικό πρόγραμμα διαπραγματεύεται θέματα τα οποία ανέκαθεν αντιμετώπιζαν οι γονείς, καθώς και θέματα που είναι χαρακτηριστικά της εποχής μας. Στα πλαίσια μιας ομάδας από γονείς, που τα παιδιά τους βρίσκονται σε παράλληλα αναπτυξιακά στάδια, κάθε ένας έχει την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί για όποια ζητήματα τον απασχολούν σχετικά με το παιδί του. Καθώς ανταλάσσονται εμπειρίες και ιδέες μεταξύ των γονέων αλλά και του συντονιστή-ψυχολόγου, προκύπτει μια ποικιλία επιλογών και πρακτικών λύσεων. Μετά από κάθε συνάντηση, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ποιές από αυτές ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του καθενός και τις αρχές της οικογένειάς του, και να τις εφαρμόσουν.  Ξεκινάμε με μια σύντομη συνέντευξη από τηλεφώνου, χωρίς κανένα κόστος για εσάς. Μια γνωριμία με τον ψυχολόγο που συντονίζει τις ομάδες για γονείς και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα που σας ενδιαφέρουν, θα σας εξοικειώσει με τις μεθόδους μας.

Συμβουλευτική Γονέων - oι γονείς βομβαρδίζονται με πολλά "πρέπει" και "δεν πρέπει" και αλληλοσυγκρουόμενες συμβουλές, που δεν τους βοηθούν στις διάφορες αγωνίες τους για το αν ο τρόπος που ανατρέφουν τα παιδιά τους είναι ο καταλληλότερος. Εμείς παίρνουμε μια διαφορετική στάση, βάζοντας προτεραιότητα το να βοηθήσουμε τους γονείς να επιτύχουν. 

Yποστηρίζοντας τους γονείς να ορίσουν τη δική τους εκδοχή του "τί σημαίνει να είναι κανείς καλός γονέας", τους βοηθάμε να αξιοποιήσουν τα προσωπικά τους δυνατά σημεία και να αντλήσουν από το μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών που έχει ο καθένας για να  μεταμορφωθεί σε ένα λειτουργικό, θετικό, αποτελεσματικό γονεά. Υποστηρίζουμε τους γονείς στο να διαχειρίζονται τις δικές τους εσωτερικές επικριτικές φωνές, να αναπτύσσουν τις δικές τους δυνατότητες και να βάζουν προτεραιότητες στις πιο σημαντικές από τις ανάγκες τους, όπως και τις ανάγκες του παιδιού.

 

 

 

 

 

Call me back

Συμπληρώστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.Τα νέα μας

Επηρεάζει την επίδοση των παιδιών σας στο σχολείο το άγχος που εχετε εσείς για τα προβληματα της καθημερινότητας;

Παρα Πολύ - 46.2%
Μάλλον ναι - 46.2%
Μάλλον όχι - 7.7%
Καθόλου - 0%

Total votes: 13
The voting for this poll has ended on: 29 Μαρ 2013 - 00:00

All rights reserved © Τάνια Μπαγέρη 2012 | Καποδιστρίου 34, Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου, Τ.Κ. 151 23 , Τηλ.: 210 68 38 117